De Outdoor Kids Vakantieweken,

in sommige gemeenten al een begrip en in een andere gemeente net nieuw. Een feit, St. Let’Sport organiseert in samenwerking met Echt-Outdoor en verschillende gemeentes, al acht jaar de Outdoor Kids Vakantieweken! Wat houdt de week nu eigenlijk in? De Outdoor Kids Vakantieweek is een sportieve week voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Iedereen mag mee doen maar juist voor de kinderen die niet op vakantie gaan is de week extra waardevol. Daarnaast proberen we de samenwerking met st. Leergeld te zoeken. Juist bij die gezinnen is er geen budget om leuke extra dingen te doen, op deze manier kunnen wij ook deze kinderen een top vakantieweek laten beleven.

Beach

Een Outdoor Kids Vakantieweek is een 5-daagse week waar elke dag een andere locatie wordt bezocht binnen de gemeentegrenzen waarin het wordt georganiseerd. Zo blijven deelnemers dicht bij huis. Aangezien het een week is waar kinderen niet blijven slapen is dit praktisch maar geeft het ook een veilig gevoel. Tijdens de sportieve week worden de alledaagse sporten gedaan maar ook de niet-alledaagse sporten. Zo gaan de kinderen naast voetballen en hockeyen ook BMX’en en Boogschieten. Een dagprogramma duurt van 09.00u tot 16.00u waar kinderen door de ouders worden gebracht en worden opgehaald.

Kajak

Zo’n acht jaar geleden heeft de stichting de organisatie van de week overgenomen van een andere partij. Met een start van zo’n 70 deelnemers verdeeld over twee gemeentes zitten we nu op 440 deelnemers verdeeld over zes gemeentes. Een gemiddelde van 73 kinderen per week. Dit mogen we zeker een succes noemen!

De huidige gemeentes die deelnemen zijn: Westerkwartier, Het Hogeland, Smallingerland, Heerenveen, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.